PRP Tedavisi Nedir, Ne İşe Yarar? PRP Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
PRP veya trombosit açısından zengin plazma tedavisi, kişiden alınan kanın farklı işlemlerden geçirilip, tedavisi planlanan bölgelere uygulanan bir yöntem. PRP tedavisi, son zamanlarda merak edilen konulardan biri. Peki PRP tedavisi nedir, ne işe yarar? Prp tedavisi nasıl uygulanır? PRP tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
PRP tedavisinde, hastanın kanı alınır ve daha sonra trombositten zengin plazma ayrıştırılır. Bu tedavi, plazmanın içerdiği büyüme faktörleri ile ciltte enjekte edildiği bölgelerde yenileyici, onarıcı ve gençleştirici etkilere sahiptir.
PRP tedavisi nedir?
PRP enjeksiyonu; cildin kendi kendini yenileme sürecini destekleyen ve genç görünümün temel bileşeni olan kolajeni tetikleyerek büyüme faktörlerini serbest bırakır.
PRP tedavisi, kolajen ve elastin üretimini tetikleyerek cilt dokusu ve kalitesini arttırır ve ciltteki lekeler, yara izlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu da, daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü ile sonuçlanır.
PRP nasıl etki eder?
PRP’nin bu kadar etkili olmasının nedeni; hastanın kendi kanının aldıktan sonra, kan hücrelerinin plazma ve trombositlerden ayrıştırılmasıdır. Trombositten zengin plazma cilde enjekte edildiğinde, yeni cilt hücreleri ve kolajen üretimini tetikler. Ayrıca, kişinin kendi trombositleri kullanıldığı için, herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturma riski yoktur.
PRP ne işe yarar?
- Cildin parlaklığını arttırır.
- İnce çizgi ve kırışıklıkları yumuşatır.
- Cildin pembeliğini geri kazandırır.
- Cildin yumuşaklığını arttırır.
- Cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur.
- Sivilce lekeleri, güneş lekeleri, cilt lekelerini iyileştirir.
PRP sonrası dikkat edilmesi gerekenler
- 24 saat boyunca enjeksiyon bölgede hafif kızarıklık, şişlik, morarma olabilir.
- Bazı kişilerde hafif baş ağrısı olabilir.
- Bazı hastalarda baygınlık hissi olabilir.
- 72 saate kadar kan alınan bölgede çürük oluşabilir.
PRP tedavisi sonuçları ne zaman görülür?
PRP tedavisinin sonuçları; hastanın yaşına, genetik faktörlere, cildin genel sağlığına, kalitesine ve cilt problemlerine bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
Tedaviden sonraki 3-4 hafta içinde cilt dokusu ve rengindeki iyileşme belirgin hale gelir. Zaman geçtikçe, iyileşme devam edecektir. PRP tedavisi, kolajen üretimini ve bağ dokusu oluşumunu kademeli olarak arttırır. Bu da, hem cildin genel gençleşmesini hem de sıkılığını destekler. Tam kolajen yenilenmesi, ortalama olarak 12 hafta içinde tamamlanmaktadır.